Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana … Cendra per Martina

28 abril 2023 Sense Comentaris

Manuel de Pedrolo és un escriptor nascut a L’ Aranyó l’any 1918 i va morir a Barcelona l’any 1990. És un escriptor molt prolífic, que va conrear tots els generes literaris i va patir molts problemes amb la censura.

“Cendra per Martina” va ser una obra escrita l’any 1952, però no es va publicar fins el 1965. La novel·la conta un triangle amorós des del punt de vista dels seus principals protagonistes: Adrià, Júlia i Martina. Adrià un dia està a un bar i confon a una noia amb la seva antigua núvia, Júlia, però es tracta de la seva germana, Martina, i ell s’enamora d’ella.

La trama de la novel·la es desenvolupa als districtes d’ Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Ciutat Vella.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Encara m’és agradable de recordar aquells capvespres. Amb els nostres llibres sota el braç, passejàvem pels carrers encara animats, ara sense amagar-nos, contents d’estar junts, de caminar l’un al costat de l’altre. Eren passejades lentes per la Rambla de Catalunya, la Diagonal, el Passeig de Gràcia… La ciutat oferia un aire insòlit que potser no hauríem sabut dir  exactament de què provenia, si de la precària il·luminació que s’havia posat de moda per temor a les incursions aèries nocturnes o bé de la invasió de soldats i gent armada que ho omplien tot.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.