Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Els errors

17 abril 2023 Sense Comentaris

David Cirici és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1954. És Llicenciat en Llengua Catalana, membre del PEN català i de l’ Associació d’ Escriptors en Llengua Catalana.  Ha estat professor de Llengua i Literatura Catalanes i ha treballat com a guionista i locutor de radio i guionista d’humor en televisió. Des del 1987 es va dedicar a la publicitat. L’any 2000 fundà Cirici comunicació, que va estar activa fins al 2006, quan Cirici es va dedicar a l’escriptura.

“Els errors” és una novel·la publicada l’any 2003 i la història comença quan Alfons Palau és un burgès que ha imposat la seva voluntat a Roses. Un dia crida a un antic treballador seu, Joan Hernando amb la intenció de que li informi on està Maria Alomar, ja que té por que una periodista que fa un reportatge sobre el franquisme parli amb ella i n’ obtingui determinades informacions. A partir d’aquí la novel·la conta la història d’aquests tres personatges, i especialment l’amor entre Joan i Maria.

Els escenaris de la novel·la són , bàsicament Roses i Barcelona. Els Districtes que surten a Barcelona bàsicament són Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia.

Finalment, us oferim un tast de la novel·la:

“L’inspector Fernando Pedret s’ha equivocat de sortida, de manera que torna a baixar les escales per travessar la plaça pel pas subterrani: olor de pixats, un coix que canta El noticiero i La Prensa, una atmosfera densa d’olis fregits i de tabac, nois que escupen pellofes de pipes, un manc que ven cigarrets a unitats, una dona que busca el seu  gosset i un cec que ven loteria. Sempre que baixa a Barcelona pensa el mateix: hi ha rics, però hi ha molts més pobres, nens descalços, barraques. A Girona es viu molt millor”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.