Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El laberinto de las aceitunas

20 gener 2023 Sense Comentaris

El laberinto de las aceitunas/Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral, 2006

Eduardo Mendoza és un famós escriptor que va néixer l’11 de gener de 1943 a Barcelona. Va estudiar dret i tot i que va exercir com a advocat  fins el 1967, es va traslladar a Nova York on va treballar de traductor per les Nacions Unides.  És un escriptor amb una amplia trajectòria, que ha guanyat premis tan importants com el Premi Planeta,el  Premi Nacional de Cultura de Catalunya i el Premi Cervantes.

“El laberinto de las aceitunas” es el segon volum de la saga del detectiu sense nom. La història comença quan el detectiu és segrestat del centre sanitari on es troba i es traslladat  al davant del comissari Flores,. Junts van a veure al Ministre d’ Agricultura, que encarrega al detectiu l’entrega d’un maletí a Madrid per pagar un rescat. A partir d’aqui comença una sèrie d’esbojarrades aventures.

La trama de la novel·la és desenvolupa principalment als districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, tot i que també hi ha escenaris a Sants-Montjuíc i  Horta-Guinardó.

Finalment, us oferim un petit fragment:

“El bar céntrico aludido al termino del capítulo que acabamos de dejar atrás tenia por envidiable ubicación la Rambla de Catalunya y, para contentamiento de su clientela y viacrucis de sus empleades, mesas repartidas por el bulevar. En una de las cuales nos aposentamos la Emilia y yo tras haver depositado el coche que aquella resultó poseer en un pàrquing. Por entre las mesas pululaban mendigos de muy variada laya. Apenas nos hubimos sentado nos abordó uno vestido de dril.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.