Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a … Juan Marsé

2 desembre 2022 Sense Comentaris

El dimarts 13 de desembre a les 18:30 hores tindrà lloc una nova trobada del Club de lectura de Novel·la Barcelonina. El llibre que comentarem serà El embrujo de Shanghai de Juan Marsé.

El embrujo de Shanghai és la història de Daniel, un noi que viu amb la seva mare a Gràcia. Ha acabat l’escola i encara no treballa i per això rep l’encarrec de vigilar el capità Blay, un vell boig que està obsessionat amb l’olor a gas i que vol recollir unes signatures per demanar a l’ajuntament que allargui la xemeneia d’una fabrica per evitar la contaminació de gas al barri. Per fer més forta la seva reclamació vol que Daniel faci un dibuix de Susana, una noia malalta de tuberculosi, com a víctima de la contaminació.

Juan Marsé és un escriptor que va néixer a Barcelona l’any 1933 i va morir l’any 2020. Forma part de  la generació dels 50. Ha treballat de aprenent a un taller de joieria i en un laboratori de Bioquimica, abans de dedicar-se a l’escriptura. És un dels escriptors més importants en llengua castellana i ha rebut molts premis, entre els quals destaquen el Premi Planeta i el Premi Nacional de Narrativa.

Com sempre, us desitgem una feliç lectura!

Marse22

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.