Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Barcelona en clau

11 novembre 2022 Sense Comentaris

Barcelona en clau: déu històries inèdites per descobrir altres cares de la ciutat/ X. Quatregats. Barcelona: Publicació Independent, 2020

Barcelona en clau és un projecte que en una sèrie de llibres pretén reflectir les aventures d’un grup de joves que es dediquen a resoldre misteris a la ciutat de Barcelona. En aquest primer volum es narren dues històries: El cas del concurs misteriós i El cas del tresor de la Guerra Civil.

La protagonista del llibre és Dolors Framis una estudiant brillant a qui li agrada resoldre enigmes. Un dia de l’any 2004 rep una carta, en la qual l’empresa Leap Year la selecciona per participar en un joc de pistes, el premi del qual és un viatge a Nova York. Quatre anys més tard Dolors amb els seus amics Oscar, Guillem i Roger formen el Col·lectiu 4 Gats, que es dedica a resoldre misteris i enigmes i acorden fer un llibre explicant els casos que han resolt. La segona història està protagonitzada per Guillem Vallespir, que investiga la desaparició d’unes joies familiars a l’època de la Guerra Civil.

Es tracta d’un llibre entretingut que agradarà molt als aficionats a resoldre enigmes i a la gent que li interessen les curiositats sobre Barcelona, especialment sobre la seva arquitectura.

El llibre recorre en major o menor mesura tots els districtes de Barcelona.

Finalment, us oferim un fragment:

Encara que havia quedat amb el Roger i la Dolors a la tarda, vaig decidir aprofitar el matí per començar les investigacions. El meu pla era recórrer tot el passeig de Gràcia i la Rambla a la recerca de dos edificis relacionats amb el personatge misteriós, ja que sens dubte aquests dos carrers devien ser molt populars a l’època de la Guerra Civil.”

bcnenclau

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.