Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Pes mort

7 octubre 2022 Sense Comentaris

Pes mort/Lluís Llort. Barcelona: Alrevés, 2019

Lluís Llort és un novel·lista i periodista nascut a Barcelona l’any 1966. Va formar part de l’equip de guionistes del programa de Tele5 Moncloa, ¿digame? i del programa de TV3 Jet Lag. Treballa al diari El Punt-Avui  des de 1986 en temes de Cultura. Ha conreat la novel·la  i la narrativa infantil i juvenil.

Pes mort és una novel·la publicada l’any 2019. La trama comença quan Cisco, un home de 48 anys amb sobrepès decideix sopar al Steak Content, un restaurant de l’ Eixample on acostuma a anar perquè li agrada el menjar i rep un bon tracte del personal. El problema és que després del sopar Cisco apareix mort. Davant d’aquesta situació, el personal del local es planteja què fer i acabarà adoptant decisions que complicaran la seva vida.

La novel·la es desenvolupa principalment a l’Eixample, tot i que també hi ha referències a la Barceloneta, el Raval, Sants i Les Corts.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“El Cisco era un gras baldufa, de peus petits i eixerits. I de maneres poc matusseres, gairebé delicades. Tenia un gust d’un refinament distinguit, però gens ostentós. I una bona tofa de cabells grisos. I una certa obsessió per la higiene. Sempre anava net. I perfumat amb mesura. Fins i tot en circumstàncies desfavorables com les que es van viure a Barcelona aquella primera setamana d’agost del 2018, amb una bona onada de calor que feia enfosquir, a clapes i pocs minuts després de posar-se-les, les camises lleugeres de fil i de colors pastel que li agradava vestir.”

pes-mort-lluis-llort___medialibrary_original_1200_1920

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.