Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Maldita verdad

5 agost 2022 Sense Comentaris

Maldita verdad/Empar Fernández. Barcelona: Versatil, 2016

Empar Fernández és una novel·lista, columnista de premsa i professora d’ història nascuda a Barcelona l’any 1962. El seu pare treballava a l’editorial Juventud i el fet de tenir llibres a casa va facilitar la seva afició a la lectura i la escriptura. És llicenciada en Psicologia Clínica i Història Contemporànea. És autora de varies novel·les, entre les quals destaquen les de gènere policíac. Maldita verdad és una de les seves darreres novel·les publicada l’any 2016.

Olga Bernabé és una infermera que en tornar de casa troba al seu fill Daniel el troba dormit amb els auriculars. Al dia següent es trobarà que en realitat el noi estava mort. Tot i que queda clar que és un suïcidi, Olga vol saber-ne  els motius i per això contracta a Raúl Forcano, un estudiant de criminologia que està a punt d’acabar la carrera, ja que econòmicament no es pot permetre pagar un detectiu professional.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment als Districtes de Nou Barris i Eixample, encara que també surten escenaris de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Gràcia.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“El Poble Sec había envejecido a trompicones. Inmuebles recientemente reformados y de factura envidiable alternaban a cada paso con maltrechos edificios que amenazaban verdadera ruina. Raúl advirtió numerosas redes de color verde tendidas por encima de las cabezas de los paseantes en un intento por protegerlos de los más que probables desprendimientos de cornisas, molduras o marquesinas. También observó múltiples fachadas que pedían a gritos una reforma en profundidad y balcones muy pequeños en los que cabían milagrosamente bicicletas, bombonas de butano, cestos, garrafas de plástico y hasta un ciclomotor. Un mundo entero en el balcón.”

 

malditaverdad

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.