Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, Novel·la barcelonina, Novetat

Repte lector: Barcelona ciutat literària. Horta-Guinardó

2 setembre 2022 Sense Comentaris

Horta-Guinardo-600x600

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us convida a participar al repte lector #BarcelonaLiterària llegint un llibre ambientat a cada districte de la ciutat. Poden ser llibres de ficció (de qualsevol gènere) o no-ficció.

10 districtes, 10 llibres. Després de Gràcia: Horta-Guinardó.

Amb una superfície de 1.192 hectàrees, Horta – Guinardó és el tercer districte més extens de Barcelona, després de Sants – Montjuïc i Sarrià – Sant Gervasi, i ocupa l’11,9% de l’extensió total del municipi barceloní. Està situat al sector nord-est de la ciutat, entre els districtes de Gràcia i Nou Barris. Limita també pel sud amb l’Eixample, Sant Andreu i Sant Martí, i pel nord, a través de la serra de Collserola, amb els municipis de Sant Cugat i Cerdanyola. La conjugació de la topografia del medi físic propi del territori on se situa el districte i l’evolució del procés urbà han donat com a resultat una morfologia territorial molt fragmentada. L’estructura interna d’Horta -Guinardó està formada per una pluralitat de barris molt heterogenis i desvinculats entre si. Les unitats territorials bàsiques del districte són les següents: el Guinardó, el Baix Guinardó, Can Baró, la Font d’en Fargues, el Carmel, la Teixonera, Horta, la Font del Gos, la Vall d’Hebron, Sant Genís dels Agudells, Montbau i la Clota.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.