Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, Novel·la barcelonina, Novetat

Repte lector: Barcelona ciutat literària. Gràcia

29 juliol 2022 Sense Comentaris

Gracia

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us convida a participar al repte lector #BarcelonaLiterària llegint un llibre ambientat a cada districte de la ciutat. Poden ser llibres de ficció (de qualsevol gènere) o no-ficció.

10 districtes, 10 llibres. Després de Sarrià-Sant Gervasi: Gràcia.

Pocs districtes de Barcelona estan envoltats de tanta simbologia com el de Gràcia. El nucli antic del barri que li dona nom no ha deixat mai de reivindicar amb orgull el seu passat com a municipi independent (va ser agregat a la ciutat el 1897), i el nou mapa de barris l’hi reconeix oficialitzant el topònim Vila de Gràcia per denominar aquesta unitat de gairebé 50.000 habitants, carrers petits i nombroses places bullicioses. Al nord, l’altre centre neuràlgic del districte, Vallcarca, afegeix a la seva denominació tradicional el topònim de la zona de Penitents, per la vinculació històrica entre tots dos territoris. Per contra, el Coll guanya entitat pròpia com a barri i se separa de Vallcarca. Els altres dos barris del districte són el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, un sector més recent i, per aquest motiu, autònom de la Vila, i el de la Salut. Els límits d’aquest últim barri s’han ampliat als dos costats del tram de la travessera de Dalt, on es porta a terme un projecte de reducció del trànsit que millorarà la comunicació entre les dues bandes d’aquesta via.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.