Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Encargo

8 juliol 2022 Sense Comentaris

Encargo/ Berta Marsé. Barcelona: Anagrama, 2020

Berta Marsé és escriptora, analista de guions i lectora de varies editorials nascuda a Barcelona l’any 1969. Ha treballat als equips de direcció i producció del cinema i també en televisió i publicitat. A partir de 1996 va treballar al sector cinematogràfic com analista de guions per varies productores com Lola Films i Oberon Cinematogràfica i en l’àmbit editorial com a lectora per a editorials com a Planeta, Tusquets i Alfaguara. Després de escriure dos llibres de contes: En Jaque (2006) i Fantasías animadas (2009), Encargo és la seva primera novel·la

Desi Ribó és una noia que viu al barri de Sant Antoni. La seva família considera que és amiga de Yesi Lugano, però en realitat la relació entre ambdues no és bona, ja que Desi envidia l’aura de perfecció de Yesi.  Un dia Yesi es segrestada i temps després quan torna està sobreprotegida a casa i no vol saber res de ningú. Desi acabarà fent una acció de temibles conseqüències.

La novel·la es desenvolupa principalment al barri de Sant Antoni i a la presó de Wad-Ras.

   “A pesar de los lúgubres presagios de la crisis, el vecindario se preparaba para afrontar las fiestas navideñas; y las obras de remodelación integral del Mercado de Sant Antoni, que también estaba a punto de empezar, y para las que también había que prepararse y organizarse. Con una duración prevista de cuatro años, conllevaban la reubicación de los puestos de venta en carpas provisionales, desvíos de tráfico y líneas de autobús afectadas. Tanto en las asociaciones de comerciantes como en las de vecinos había preocupación, y mi madre, como miembro activo y destacado de ambas, estaba muy ocupada organizando reuniones y asambleas fuera del horario laboral, a veces hasta altas horas de la noche”

encargo

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.