Inici » Activitats, Destacat, Poesia

21 de març. Dia Mundial de la Poesia

17 març 2011 Sense Comentaris

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Aquest any 2011 Marta Pessarrodona ha escrit, expressament per a la celebració del Dia Mundial de la Poesia, un poema titulat Poesia: una visió personal.

El poema, en català, es traduirà a 20 llengües, les oficials de Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen altres ciutadans del país: armeni, alemany, amazic, anglès, àrab, castellà, danès, eslovè, francès, fula, gallec, hebreu, hindi, mandarí, persa, romanès, sard, serbi, serer i urdú.

El Dia Mundial de la Poesia comptarà amb tot un seguit d’actes i recitals poètics arreu de Catalunya i territoris on es parla català.

Per aquest motiu desde la biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem volgut aprofitar aquest dia per destacar l’obra de quatre poetes dels quals enguany se celebra l’aniversari del seu naixement o mort: Gustavo Adolfo Bécquer, Gabriel Celaya, Jorge Luis Borges i Federico García Lorca.

 

Pel que fa a la nostra biblioteca, amb motiu d’aquesta data hem programat una activitat pel públic adult, dintre del cicle Els viatges de la paraula,que ens portarà a “Marroc en vers”.Recital poètic a càrrec de 13 poetes marroquins,(dilluns 11 d’abril, 19h, activitat gratuïta). També, la setmana del 18 al 25 de març exposarem una tria de llibres de quatre poetes dels quals enguany se celebra l’aniversari del seu naixement o mort: Gustavo Adolfo Bécquer, Gabriel Celaya, Jorge Luis Borges i Federico García Lorca. Per recordar-los trobareu una sèrie de poemes de tots els autors i les seves biografies.

Els més menuts us podeu apropar a l’exposició instal·lada a la sala infantil.

Aquí teniu el poema d’aquest any de Marta Pessarrodona en diferents llengües Opuscle Dia Mundial de la Poesia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.