Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Mensajeros de la oscuridad

10 juny 2022 Sense Comentaris

Mensajeros de la oscuridad/ Alicia Giménez Barlett. Barcelona: Planeta DeAgostini, 2000

Alicia Giménez Barlett és una escriptora i filòloga nascuda a Almansa (Albacete) el 1951. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de València i es va doctorar en Literatura Espanyola per la Universitat de Barcelona. És la creadora de la saga de novel·les protagonitzada per la inspectora Petra Delicado, amb la qual pretén donar una mirada femenina i feminista al genere negre. És una autora molt premiada, que ha guanyat entre altres el Premi Nadal 2011, el  Pepe Carvalho 2014 i el Planeta 2015.

Mensajeros de la oscuridad és el tercer llibre de la saga. La història comença quan Petra Delicado és escollida per pels seus superiors per participar en un programa de la televisió que tracta sobre la policia. A partir de la seva aparició televisiva, ella comença a rebre paquets amb penis en formol. Al principi, la investigació avança molt lentament però al final es troba una relació amb una secta.

L’acció de la novel·la es desenvolupa als districtes de Sant Martí, Ciutat Vella i Gràcia, tot i que no hi ha grans referències geogràfiques.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“ Nos encontrábamos varados como una bicicleta en la arena, como un carro en un lodazal. Las sospechas que incluyen un radio amplísimo son el enemigo mayor de cualquier investigación. Al menos habíamos acotado la posible personalidad de mi corresponsal secreto, el muchacho del casco, dando por bueno el supuesto de que se trataba de un adepto o ex adepto a una secta. Una simple hipótesis, si bien se pensaba. Todo habría resultado mucho más abarcable si el número de sectas implantadas en Barcelona hubiera sido menor. Nunca se me hubiese ocurrido que cerca de nuestra próspera civilización crecieran tantas plantas exóticas. Pero era así”

mensajeros

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.