Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General

Cloenda del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina. Aquest mes llegim a … Juan Marsé

16 maig 2022 Sense Comentaris

Tanquem la temporada 2021-2022 del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina en una sessió en la qual comentarem el llibre Rabos de lagartija de Juan Marsé. La sessió es farà a les 18:30 del dimarts 17 de juny a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé i serà conduïda per Mario Catelli.

Juan Marsé es un novel·lista que va néixer a Barcelona l’any 1933 i va morir el 2020. És un autor que pertany a la generació dels 50 l’obra del qual ha rebut molts premis, entre els quals cal destacar els següents: Premi Biblioteca Breve por Últimas tardes con Teresa (1966), el Premi Planeta per La muchacha de las bragas de oro, el Premi Ciutat de Barcelona per Ronda del Guinardó (1984) i els Premis de la Crítica i Nacional de Narrativa per Rabos de lagartija.

Rabos de lagartija és una història situada a la postguerra on tenim un narrador ben peculiar, ja que es tracta d’un nonat. Aquest té conversacions amb el seu germà ja nascut, David Bartra. Ell veu amb desconfiança l’ apropament que fa el inspector Galván a la seva mare, dona embarassada d’un republicà fugat. Al mateix temps és amic de Paulino, un noi que pateix abusos per part del seu oncle.

Aquesta serà la darrera sessió del Club de Lectura d’aquesta temporada. Tornarem a l’ octubre amb més llibres per descobrir Barcelona mitjançant la literatura.

 

juan-marse

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.