Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana … El misterio de la cripta embrujada

13 maig 2022 Sense Comentaris

El misterio de la cripta embrujada/ Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral, 2006

Eduardo Mendoza es un famós escriptor que va néixer l’11 de gener de 1943 a Barcelona. Va estudiar dret i tot i que va exercir com a advocat  fins el 1967, es va traslladar a Nova York on va treballar de traductor per les Nacions Unides. La seva trajectòria literària és àmplia i ha rebut varis premis entre els quals cal destacar: el Premi a la Crítica per La verdad sobre el caso Savolta, el Premi Ciutat de Barcelona per La Ciudad de los prodigios, el Premi al Millor Llibre Estranger a França per Una comedia ligera i finalment el Premi Planeta per Riña de gatos.

El misterio de la cripta embrujada és la primera novel·la protagonitzada pel detectiu sense nom. El protagonista està a un sanatori mental, on rep la visita del comissari Flores, que li proposa investigar les enigmàtiques desaparicions de noies del col·legi de les mares lazaristes de Sant Gervasi. La investigació dona lloc a situacions surrealistes i molt divertides.

La trama de la novel·la es desenvolupa als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i Eixample i també hi ha referèndcies a Les Corts i Montjuïc.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Fui apeado, cuando más embelesado estaba contemplando el bullicio de una Barcelona de la que había estado ausente cinco años, de un preciso puntapié ante la fuente de Canaletas, de cuyas aguas clóricas me apresuré a beber alborozado. Debo hacer ahora un inciso intimista para decir que mi primera sensación, al verme libre y dueño de mis actos, fue de alegría. Tras este inciso añadiré que no tardaron en asaltarme toda clase de temores, ya que no tenia amigos, dinero, alojamiento ni otra ropa que la puesta, un sucísimo y raído atuendo hospitalario, y sí una misión que cumplir que presentía erizada de peligros y trabajos”

 

criptaembrujada

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.