Inici » Activitats, Aniversaris, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Efemèrides, General, Poesia

Centenari Gabriel Ferrater

10 maig 2022 Sense Comentaris

El 20 de maig de 1922 a Reus, va néixer el poeta, crític, traductor i lingüista català Gabriel Ferrater i Soler.  La seva obra i la seva figura destaquen per ser lliberals i independents. També va ser un personatge poc convencional, autodidacte, provocador, rigorós, amè, didàctic i sempre apassionat.

Erotisme, nostàlgia i ironia són constants en la seva obra. Serà aquesta nostàlgia extrema i les seves reflexions sobre el sentit de la vida, el que faran que el 27 d’abril de 1972 es suïcidi. Faltaven pocs dies perquè complís 50 anys, i un altre cop, va ser fidel a les seves paraules, i es va treure la vida abans d’arribar al mig segle.

Planeta_Ferrater.760x428.a81cbec3Destaquem l’activitat que farem a la biblioteca Guinardó- Mercè Rodoreda.  Un acte escènic versionat i dramatitzat per Lluís-Anton Baulenas i musicat per Oriol Tramvia i Pau Mainé.

Assaig general obert ‘Planeta Ferrater’

El festival Barcelona Poesia també recorda aquest esdeveniment,  com en aquest espectacle que es farà a la Facultat de Filologia de Barcelona. Una obra dirigida per Pau Carrió, amb un sol actor , Pol López i on podrem entrar a fons en l’obra i el personatge de Gabriel Ferrater.

“Vull subornar la joventut. Gabriel Ferrater: amors, fets i paraules”

La biblioteca ha col·laborat amb Barcelona Poesia, fent una guia de documents disponibles a les biblioteques de Barcelona, en relació a l’obra de Ferrater, i en general al contingut del programa del festival.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.