Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Biblioteca Horta-Can Mariner, Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, General, Gènere negre, LLetres joves-HG, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Poesia, Premis literaris, Teatre

6a edició del concurs Lletres Joves HG

3 maig 2022 Sense Comentaris

De mica en mica, anem sumant edicions d’aquest concurs Lletres Joves H-G que impulsa el Districte d’Horta-Guinardó per fomentar la creativitat i la participació dels joves d’entre 16 i 25 anys i donar a conèixer i promoure les especialitzacions de les biblioteques del districte:

 • Biblioteca Guinardó- Mercè Rodoreda, poesia i Slam.
 • Biblioteca del Carmel-Juan Marsé, relat barceloní.
 • Biblioteca Horta-Can Mariner, microteatre.
 • Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, relat de gènere negre.

Aquestes especialitzacions defineixen les diferents modalitats del concurs: microteatre, poesia, slam, relat barceloní i relat de gènere negre. Aquestes modalitats, al seu temps, es divideixen en dues categories segons l’edat amb diferents premis segons la categoria:

 • De 16 i 17 anys. Els guanyadors de cada modalitat rebran una tauleta tàctil i un curs/taller de creació literària de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres
 • De 18 a 25 anys. Els guanyadors de cada modalitat rebran 700 euros i un curs/taller de creació literària, els segons classificats obtindran 400 euros i el tercer premi serà de 250 euros.

Els treballs han de complir, entre d’altres, les següents característiques:

 • Estar ambientats a Barcelona, i ha d’aparèixer alguna referència al Districte d’Horta-Guinardó (a través d’escenaris, carrers, barris, llocs emblemàtics, personatges o qualsevol altre element).
 • Estar escrits en català o castellà.
 • Treballs inèdits i originals.
 • No poden haver estat premiats anteriorment en un altre concurs literari.
 • L’extensió del text ha de ser la següent, exceptuant la portada, els índexs o altra informació complementària, si n’hi ha:
  Microteatre: mínima de 10 fulls a una cara, i màxima de 20 fulls a una cara, i un màxim de cinc personatges.
  Poesia: poema o recull de poemes, amb un mínim de 100 versos i un màxim de 200 versos.
  Slam: un únic poema recitat de 3 minuts de durada màxima.
  Relat barceloní: mínima de 10 fulls a una cara, i màxima de 20 fulls a una cara.
  Relat de gènere negre: mínima de 10 fulls a una cara, i màxima de 20 fulls a una cara.
 • Els treballs es poden presentar fins el 7 de juny del 2022

Per més informació pots consultar les bases en aquest enllaç.

Ja pots participar en aquesta edició del Lletres Joves, aquest any hem avançat les dates per facilitar-te la teva participació!!!!

Si vols participar i no saps per on començar a la biblioteca pots trobar informació, llibres, exemples,… Intenta-ho no hi ha res perdut abans de començar.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.