Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a … Nieves Abarca i Vicente Garrido

25 abril 2022 Sense Comentaris

El dimarts 26 d’abril a les 18:30 tindrà lloc una nova sessió del Club de lectura de Novel·la Barcelonina, en la qual comentarem el llibre El beso de Tosca de Nieves Abarca i Vicente Garrido.

Nieves Abarca és una escriptora, periodista i historiadora de l’art nascuda en La Corunya en 1968. Va estudiar Historia de l’ Art a la Universitat de Santiago de Compostela i posteriorment va fer un Master en Periodisme en la Universitat Oberta de Catalunya. El seu interès per la ment criminal li va portar a participar en un curs sobre perfils criminals impartit per Vicente Garrido.

Vicente Garrido  és un criminòleg i psicòleg nascut a València l’any 1958. Es va graduar en Criminologia per l’ Institut de Criminologia de la Universitat Complutense de Madrid i es va doctorar en Psicologia a la Universitat de València. Va completar estudis a Canadà i és professor resident des del 1991 de la Societat Britànica de Psicologia a la Universitat de Salford (Regne Unit). Va se4r assessor de la Direcció General d’ Institucions Penitenciaries i del Servei de Rehabilitació del Departament de Justícia de la Generalitat. Va formar part de la comissió que va redactar la Llei Reguladora de la Responsabilitat Jurídica del Menor del 2000. També va exercir de consultor de Nacions Unides per la prevenció de la violència juvenil a Amèrica Llatina. És autor de llibres especialitzats en criminologia i psicologia.

Ambdós autors han escrit junts set novel·les policíaques.

El beso de Tosca és una novel·la negra plena d’acció. Marc Rosselló és un jove cantant d’òpera, aficionat al joc i a les dones. Un dia després d’acabar una funció a València decideix anar a una timba de poker amb el seu amic Miguel. Allà ells acabaran defensant Tatiana, una prostituta ucraïnesa, que està perseguida pels seus captors i la portaran a Barcelona. Berto Areces és un home de negocis ficat en assumptes tèrbols i demana als seus subordinats que trobin i matin la noia. Per altra banda, tres individus planegen un acte cruel a Barcelona.

Com sempre, us desitgem una feliç lectura!

abarcagarrido

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.