Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Matèria grisa

8 abril 2022 Sense Comentaris

Matèria grisa/ Teresa Solana. Barcelona: Amsterdam, 2017

Matèria grisa/Teresa Solana (ebook)

Teresa Solana és una escriptora de novel·la negra nascuda a Barcelona l’any 1962. És Llicenciada en Filosofia i Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. La seva carrera professional ha estat la traducció, principalment de l’anglès i del francès. Va ser directora de “La Casa de la traducción” a Tarassona. Ha escrit nou llibres de ficció, que han estat traduïts a diverses llengües.

Matèria grisa és un conjunt de vuit relats curts i enginyosos de genere negre, en els quals queda palesa la ironia de l’autora. Així trobarem una noia, que és testimoni d’un atracament amb mort però que no es centra en els fets; un mafiós gitano que vol obrir un compte en un paradís fiscal a través d’un familiar; un diplomàtic que vol lliurar-se de la seva jove esposa; la troballa d’un cadàver a unes obres, que provoca un dilema moral; una dona que mata per no escoltar opera al Liceu; una dona que classe alta que no es ben rebuda a la presó de dones de Wad-Ras, una traductora retirada que es veu obligada a treballar per uns mafiosos i una senyora que lloga el seu pís a uns turistes peculiars.

La majoria dels relats es desenvolupen als Districtes de Sarrià-Sant Gervasí, Eixample i Ciutat Vella, però també hi ha referències a Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí.

Finalment, us oferim un petit fragment, corresponent al relat  Pis en finca règia:

“El pis, tot i que antic i una mica atrotinat, tenia l’avantatge de ser un d’aquells principals senyorials de l’ Eixample amb un gran pati a la part del darrere on des del migdia hi toca el sol. Li vaig comentar a la meva amiga rosa el suggeriment que m’havia fet la Marisol, i la Rosa, que és molt trempada, de seguida es va oferir a demanar-li al Rafael que vingués a fer una ullada al pis. El Rafael, el fill de la Rosa és paleta i en sap, d’aquestes coses. Li vaig explicar que volia dividir el pis en dos apartaments per poder llogar-ne un  i vam fer númros. Impossible. Les obres pujaven massa”

materiagrisa

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.