Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana … Historia de un idiota contada por él mismo

1 abril 2022 Sense Comentaris

Historia de un idiota contada por él mismo/Felix de Azúa. Madrid: Bibliotex, 2001

Felix de Azúa és un escriptor, filòsof i periodista que va néixer a Barcelona l’any 1944.És llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de Zorroaga i també a l’ Escola Tècnica Superior d’ Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya, on l’any 1993 va obtenir per concurs la plaça de Catedràtic en Estètica i Teoria de les Arts. De 1993 a 1995 va ser director de l’ Instituto Cervantes de París. Des de l’any 2015 és membre de la Real Academia de la Lengua. Va començar la seva carrera literària a principis dels anys 70. Com a escriptor destaca a la novel·la, l’assaig i la poesia. Ha guanyat varis premis, entre els quals destaquen el Premi Herralde de Novel·la per Diario de un hombre humillado i el Premi Internacional d’ Assaig Caballero Bonald per Autobiografias de papel.

Historia de un idiota contada por él mismo és un monòleg ple de sarcasme on el protagonista fa una busqueda de la felicitat en els diferents esdeveniments que ha viscut: la infància, la vida universitària, el descobriment del sexe, el servei militar, les relacions de parella i finalment el mòn de l’art. A partir de la visió d’aquest personatge es genera una critica social.

Tot i que no hi ha moltes referències geogràfiques, hi ha mencions a indrets dels Districtes de Sarrià, Eixample i Ciutat Vella.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“ (…) Veía los árboles recién brotados, la primera brisa templada de junio, los hombres y mujeres paseando arriba y abajo de las Ramblas, el bullente mercado, el hormigueo de ciudadanos que corrían tres el amor y la gloria, como dice la canción, y creia asistir a una representación dramàtica ejecutada PARA OTRO. Yo no formaba parte ni de la compañía de actores ni del público. Yo era una memòria sin dueño”

historiad1id

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.