Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, Novel·la barcelonina, Novetat

Repte lector: Barcelona ciutat literària. Ciutat Vella

30 març 2022 Sense Comentaris

Barcelona_Literaria-00-600x600

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé us convida a participar al repte lector #BarcelonaLiterària llegint un llibre ambientat a cada districte de la ciutat. Poden ser llibres de ficció (de qualsevol gènere) o no-ficció.

10 districtes, 10 llibres. I comencem amb… Ciutat Vella.

L’origen de la ciutat va ser a Montjuïc però amb l’arribada dels romans es va establir la ciutat al que ara coneixem com Ciutat Vella. Un districte que al llarg de segles va ser tota la ciutat, i per tant no hi ha episodi de la història que els hagi passat de llarg. Els seus carrers han viscut progroms, pesta, setges com el de 1714, saqueigs i cremes de convents durant la Setmana Tràgica, la revolució de 1936, les bombes de l’aviació feixista… Ara és un districte, però l’ànima de Barcelona es troba en els seus carreros enllambordats.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.