Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Drecera al paradís.

25 març 2022 Sense Comentaris

Drecera al paradís/ Teresa Solana. Barcelona: Edicions 62, 2007

Teresa Solana és una escriptora de novel·la negra nascuda a Barcelona l’any 1962. És Llicenciada en Filosofia i Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. La seva carrera professional ha estat la traducció, principalment de l’anglès i del francès. Va ser directora de “La Casa de la traducción” a Tarassona. Ha creat dos sagues de novel·la: una, protagonitzada per la inspectora Nora Forrester i l’ altra, pels germans Eduard Martínez i Borja Masdeu, a la qual pertany Drecera al paradís.

Marina Dolç guanya el premi literari Poma d’or, que se celebra a l’Hotel Ritz. Això genera la enveja i l’enuig d’ Amadeu Cabestany, que esperava guanyar aquest premi i pensa que és millor escriptor que la Marina. Així que ell decideix marxar de la festa del Ritz i anar a emborratxar-se. Després de ser atracat a la sortida de la discoteca Up and Down, torna al hotel i es troba amb la sorpresa de ser el principal sospitós de l’assassinat de la Marina. Claudia Agulló és l’agent i amant de l’ Amadeu, i contracta als germans Martínez per demostrar la innocència d’ Amadeu.

La novel·la es desenvolupa als Districtes d’ Eixample i Ciutat Vella, i també tenen protagonisme els districtes de Sant-Montjuïc, Les Corts, Sarrià, Sant Martí i Gràcia.

Per acabar us oferim un fragment del llibre:

“A Barcelona no hi ha cap taxista que no sàpiga on es troba l’Up & Down, sobretot entre els que fan el taxi de nit. Situada al nord de la Diagonal, la discoteca havia conegut temps millors, abans que altres locals d’oci estratègicament ubicats a la zona del Port Olímpic li arrabassessin els primers llocs en el rànquing del glamour. Quedaven lluny els dies en què la corbata era obligada i les sabatilles esportives estaven prohibides, però tanmateix hi continuava havent un procés de selecció que començava pel vestuari i acabava en la butxaca (…)”

dreceraalparadis

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.