Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… On mai no creix l’herba

18 febrer 2022 Sense Comentaris

On mai no creix l’herba/ Sebastià Bennasar. Barcelona: Alreves, 2015

Sebastià Bennasar és un periodista, escriptor, traductor i critic literari nascut a Palma l’any 1976. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra i un master en Història del Món en la mateixa universitat. Ha realitzat varies activitats culturals relacionades amb la novel·la negra i la llengua i cultura catalana a diverses universitats. Com a escriptor ha conreat tots els generes tot i que destaca més en l’àmbit de la novel·la negra.

On mai no creix l’herba és una novel·la curta en la qual es creuen tres històries: la d’Ariadna , que és la cap d’una banda de delinqüents que va rebent diferents encàrrecs de robatoris, una sèrie d’assassinats dels homes del temps i finalment la d’ un grup neonazi que decideix robar la Moreneta per aturar el referèndum sobre la independència de Catalunya. Es tracta d’una novel·la negra una mica esbojarrada que enganxarà als aficionats al gènere.

La història de la novel·la transcorre principalment al Districte de Sant Martí i als Districtes de Ciutat Vella i Sarrià, però també hi ha mencions a l’ Eixample, Sants, Horta i Sant Andreu.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“T’agrada veure’ls a tots fent la feina. Heu arribat a aquest barri on a cap de vosaltres no us importaria viure, tot tan cuidat, el mar a prop, una certa tranquil·litat, pocs cotxes, un barri guanyat al mar,ben comunicat. No saps si ells hi han pensat, però el teu esperit burgès es demostra en somnis com aquest, viure a Barcelona sí, però en una Barcelona diferent, més desconeguda de la que apareix sempre a les guies turístiques i a les novel·les de lladres i serenos que llegeixes sovint perquè t’agrada veure com els creadors s’inventen mons dels quals no saben ni un borrall.”

onmainocreix

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.