Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, General, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Espies de Barcelona

11 febrer 2022 Sense Comentaris

Espies de Barcelona/ Roser Messa. Barcelona: Comanegra, 2021

Roser Messa és una historiadora de l’art nascuda a Barcelona l’any 1969. Forma part del col·lectiu Caçadors d’ Hermes, que recorre la ciutat en busca de representacions del déu grec per Barcelona .  Interessada per la història de Barcelona ha col·laborat en el llibre La Barcelona d’ Hermes,  ha escrit el llibre Anecdotario de Barcelona, junt amb Pep Brocal, i  el llibre Espies de Barcelona. A més, és autora del blog Cosas de Absenta i col·labora en la revista cultural Canino.

Espies de Barcelona és un resum de la vida d’11 homes i 6 dones que van fer labors d’espionatge, tret del cas de Francesc Boix. La vida d’aquestes persones es relaciona amb diferents moments històrics com l’ Edat Mitjana, la Barcelona del pistolerisme, la Guerra de Successió, la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial. La majoria dels personatges del llibre són desconeguts del gran públic, tret de Mata-Hari, Ramon Mercader, Garbo i Josep Pla.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“El rastre de Von Rolland es perd a Barcelona acabada la Segona Guerra Mundial i en ple franquisme. En canvi, el baró de König, un altre impostor, comença a deixar la seva petjada a la ciutat quan arriba acompanyat de la seva dona, la falsa baronessa René Scalda, i la seva misteriosa amant, de qui només han transcendit les inicials: C. J. Tots tres junts es van instal·lar a viure en una torre de Gràcia, a la rambla del Prat, 25, per després mudar-se a la Maison Meublé del Carrer de Santa Anna. Era l’any 1918 i , com ja sabem, Barcelona era el lloc d’acollida preferit d’espies i refugiats”

 

 espies_bcn

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.