Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Maria Carme Roca

7 febrer 2022 Un Comentari

El dia 8 de febrer de 2022 a les 18:30 es celebrarà una nova sessió del Club de Novel·la Negra Barcelonina, en la qual comentarem el llibre A Barcino de Maria Carme Roca.

   Maria Carme Roca és una filòloga, historiadora i escriptora nascuda a Barcelona l’any 1955. Ha publicat més de 50 llibres i ha conreat literatura infantil i juvenil, assaig i novel·la històrica. Ha guanyat varis premis, entre els quals destaquem el Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil (2005) amb el llibre Akanuu, l’arquer persa; el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica (2006)amb el llibre Intrigues de palau  i el Premi Prudenci Bertrana de Novel·la (2018) amb la novel·la El far.

A Barcino és la segona part de la novel·la Barcino, encara que es pot llegir de forma independent. La protagonista de la novel·la és Minícia Fausta, una jove noble que pateix el rebuig del seu pare quan ell s’assabenta que ella ha estat l’amant d’un vell enemic, Teseu, tot i que ella desconeixia la seva veritable identitat.  La novel·la s’ambienta en la segona meitat del segle II a Barcino i altres ciutats romanes i abarca el govern de cinc emperadors romans: Adrià, Antoní Pius, Marc Aureli, Luci Vero i Cómode.

Com sempre, us desitgem una feliç lectura!

maria-carme-roca01bis-w

One Comment »

  • Maria Carme Roca Costa said:

    Moltes gràcies per llegir-me!Salutacions a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé des del Barri de Sant Antoni (Barcelona)

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.