Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Entre Versos, Poesia

Entre Versos a Horta-Guinardó 16a edició 2022

3 febrer 2022 Sense Comentaris

El dimarts 15 de febrer comença la nova edició de l’Entre Versos a Horta Guinardó que ja arriba a la 16a edició i que s’allargarà durant els mesos de febrer i març, a més de l’activitat de maig dins del festival BCN Poesia, edició 2022. Seguidament us presentem el programa:

 

DIMARTS 15 DE FEBRER DE 2022, 18:30 h

PHILIP LARKIN: LA VIDA AMB UN FORAT A DINS

Amb Marcel Riera i Francesc Parcerisas

Presentem el recull La vida amb un forat a dins (Quaderns Crema, 2021), de Philip Larkin (1922-1985), de la mà del traductor i poeta Marcel Riera –un dels grans introductors al català de la poesia anglesa moderna– i del poeta Francesc Parcerisas.

L’editorial Quaderns Crema col·labora per fer possible aquesta activitat.

Si voleu sentir un poema recitat per  Philip Larkin cliqueu aquí.

 

DIMECRES 23 DE FEBRER DE 2022, 18:30 h

LA POESIA LLATINOAMERICANA AVUI

Amb Edgardo Dobry i Héctor Hernández Montecinos

El poeta argentí Edgardo Dobry i el xilè Héctor Hernández Montecinos conversen al voltant de la poesia llatinoamericana actual.

Dobry, crític literari i professor a la Universitat de Barcelona, ha guanyat recentment el Premi Ciutat de Barcelona amb El parasimpático (Club Editor). Hernández Montecinos, considerat una de les veus més destacades de la poesia xilena i editor d’antologies de poesia llatinoamericana, ha publicat assaig i poemaris com OIIII o Debajo de la lengua (RiL editores).

Si voleu sentir un poema d’Edgardo Dobry cliqueu aquí.

Si voleu conèixer millor Héctor Hernández Montecinos cliqueu aquí.

 

dijous 3 de març de 2022, 18:30 H

CONCERT: VERSOS EN FEMENÍ

Amb la poeta Ivette Nadal

La cantant i poeta de Granollers ens proposa un concert amb cançons de collita pròpia i una adaptació del seu nou treball discogràfic, En nom de la ferida, concebut amb Pascal Comelade i acompanyat dels poemes del darrer llibre de la poeta, L’àngel i la infermesa del pensament.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i el Dia Mundial de la Poesia.

Si voleu sentir cantar els poemes d’Ivette Nadal cliqueu aquí.

 

DIJOUS 31 DE MARÇ DE 2022, 18:30 h

FRANCISCO BRINES. CENIZAS Y MISTERIO

Amb Alejandro Duque Amusco i Jaume Boix

Recordem el poeta Francisco Brines (1932-2021) de la mà d’Alejandro Duque Amusco, que recentment ha publicat Cenizas y misterio (ed. Renacimiento), un homenatge personal i una nova via d’aproximació a l’obra del poeta guanyador del Premio Cervantes. L’acompanyarà Jaume Boix, periodista i director de la revista El Ciervo.

Si voleu veure la intervenció de Francisco Brines en els premis Cervantes 2020, cliqueu aquí

 

MAIG DE 2022 (data pendent de concretaR)

BARCELONA POESIA 2022

El mes de maig tindrà lloc una nova edició de BCN Poesia, que ofereix als lectors de la ciutat una representació actual i variada de la millor poesia catalana i mundial.
La Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hi participarà novament amb l’elaboració de la guia de lectura i acollint un acte destacat de la programació oficial.

 

Us esperem. Recordeu que l’aforament és limitat i es compliran amb les mesures dictaminades per Salut en relació a la COVID-19. Totes les activitats programades són gratuïtes, no teniu excusa.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.