Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la de ciència ficció, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Barcelona 2059: Ciutat de posthumans

10 desembre 2021 Sense Comentaris

Barcelona 2059: ciutat de posthumans/ Varis autors. Girona: Mai Més, 2021

Barcelona 2059 : Ciutat de posthumans és una antologia de relats de ciència-ficció que va sorgir com una idea entre els editors de l’editorial Mai Més i l’escriptor Ricard Ruiz Garzón, que és un dels autors. La resta dels autors són Roser Cabré-Vendrell, Ivan Ledesma, Salvador Macip, Jordi Nopca, Bel Olid, Carme Torras i Susana Vallejo.  A aquests autors se li va sumar Laura Tomás Mora, la guanyadora d’un concurs de relats que es va fer entre els Frikípuls, grup d’ alumnes de l’Escola d’ escriptura de l’ Ateneu Barcelonés, que realitza Ricard Ruiz Garzón.

Aquest grup d’autors ha imaginat la Barcelona del futur, plena de problemes però que té enfront una illa anomenada Nova Icària, en la qual es viu una utopia tecnològica. L’accés a la illa no és lliure i comporta signar un contracte que implica complir cinc obligacions i tenir cinc drets. Els relats reflexionen sobre el posthumanisme, les possibilitats de fer servir la tecnologia per modificar el cos humà. Encara que els relats són de diferents autors comparteixen uns mateixos escenaris i de vegades mateixos personatges.

Els escenaris en els quals es desenvolupa la història es troben a Sant Martí, Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“ La Ciutadella és l’antídot a tot el que Neo Icària representa, el càncer de la perfecció que no es podrà mantenir contingut en la seva illa gaire temps més. S’escamparà per Barcelona i acabarà fent metàstasis per tot el món, és evident. Sap que aquest és el futur, encara que no ho vulgui admetre a la Sila, i que no pot fer res per evitar-ho. Però això no vol dir que li hagi d’agradar.”

Barcelona2059

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.