Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Lectors, Novetat

El lector opina

5 desembre 2021 Sense Comentaris

 Cabells de gebre. «Per bruixa i metzinera»
de Teresa Sagrera Bassa. Barcelona : Columna, 2021

“Per bruixa i metzinera”, tota dona sàvia ha d’aprendre a vorejar pel llindar del seu destí els estimballs i glaceres, plenes de por i enveja, dels qui han de compartir glòries i penes sense acceptar mai la diferència.

Un cop més Na Teresa Sagrera ens endinsa en el món del coneixement femení i de les terres del país amb una acurada documentació fent-nos compartir temps i espai amb els personatges a on les lluites pel poder, les rancúnies, la gelosia i la traïció són el pa de cada dia tant dels vilatans i camperols com dels senyors.

A la Vila Maior del segle XIV per a una dona remeiera, llevadora i guaridora, la vida no era ni fàcil ni senzilla. Els infants morien, les febres i les malures eren difícils de superar. I tant llavors com avui en dia el que no s’entén s’ha de fer desaparèixer sense fer cap esforç per comprendre i aprendre.

L’autora amb la Blanca, protagonista d’aquesta història, ens convida a descobrir a on rau la força d’una dona colpejada i bandejada, un i altre cop, sense poder ser sotmesa ni abatuda malgrat les ferides que la seva ànima cobeja no tornar a sentir. Amb un profund instint de supervivència i una forta resiliència, res l’aturarà fins a trobar a qui abocar el coneixement ancestral de totes les dones que varen ser abans que ella i les que arribaran a ser després d’ella. Tot això amb el ple convenciment de que una és totes i totes som una.

©Mayte Duarte, Desembre 2021.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.