Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Anys salvatges

12 novembre 2021 Sense Comentaris

Anys salvatges/Xavier Vernetta. Barcelona: Saldonar, 2011

Xavier Vernetta és un escriptor, traductor, professor de literatura i critic literari nascut a Barcelona l’any 1956. Es Llicenciat en Història Contemporànea  i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha escrit varies obres literàries que abasten contes, novel·la juvenil, contes infantils i novel·les per adults. L’any 2003 va rebre ex aequo el Premi Narrativa de la Fundació Enciclopedia Catalana per llibre Paraules d’amor i l’any 2007 el Premi Lleida per  País de llops.

Un escriptor que no sap quin tema tractar en la seva propera novel·la troba una idea en una conversa al atzar, en la qual es parla d’ Edmond Moner. L’escriptor posa en relació el nom d’aquesta persona amb un article de diari que parlava d’un concert de música progressiva i comença a cercar informació sobre ell a internet, on descobreix que és un music i un poeta. A través de varies persones que coneixen Edmond va reconstruint la seva vida.

La trama de la novel·la transcorre als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí i també hi ha mencions a Sants-Montjuïc, Nou Barris, Sant Andreu i Gràcia. El llibre és un homenatge a l’escena musical dels anys 70 a Barcelona.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“ Sortir de nit, gairebé cada nit. A principis dels anys setanta, a Barcelona es feia difícil trobar gaires llocs oberts, més enllà de les dotze de la nit. Per sobre de la Diagonal hi havia alguns llocs interessants, com Bocaccio, Flash-Flash o La Cova del Drac, però era un ambient on les copes es cobraven massa cares i l’Edmond, abans del 1980, no els va trepitjar ni una sola vegada.

   A l’entorn de la Rambla hi havia el London, el Jazz Colón, els Enfants i alguns locals de vida efímera, com la Cucafera. Més endavant s’hi van afegir Zeleste i de seguida Sidecar, Glaciar, Màgic i , calp al 1979, el Karma”

 

anyssalvatges

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.