Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, General, Novetat, Poesia

Recordem Francisco Brines al cicle Entre Versos

21 octubre 2021 Sense Comentaris

Brines CenizasAquesta setmana ha començat una nova edició -ja en van quinze- del cicle Entre Versos a Horta-Guinardó. Dilluns vam tenir amb nosaltres la poeta i assagista Gioconda Belli, i molt aviat tindrà lloc un acte que ens rondava el cap des que Francisco Brines va guanyar el premi Cervantes, el 2020.

Com sabeu, el poeta valencià ens va deixar el passat mes de maig, així que el que volíem que fos una celebració ha acabat prenent la forma d’homenatge.

Comptarem amb la col·laboració del poeta i professor Alejandro Duque Amusco, que va conèixer Brines i precisament aquest 2021 ha publicat el volum Cenizas y misterio. Escritos sobre Francisco Brines (ed. Renacimiento), on aplega diversos textos sobre l’obra del poeta i també una conversa: “Ningún hombre es feliz”.

Duque Amusco explica que el títol del llibre fa referència a un vers de Brines que  xifra el seu univers poètic: “¿Y por qué este misterio que habita las cenizas?”, del poemari La última costa. Ens ha semblat més que oportú, i amb el seu permís hem titulat així l’acte:

FRANCISCO BRINES. CENIZAS Y MISTERIO

NOVA DATA: Aquest acte ha estat ajornat amb motiu de la vaga del sector públic convocada pel 30 de novembre de 2021

Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Aforament limitat. Activitat gratuïta

Aquest acte es fa amb la col·laboració de la revista El Ciervo.

Podeu consultar la programació de la 15a edició del cicle Entre versos aquí.

..

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.