Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Transbordo en Moscú

22 octubre 2021 Sense Comentaris

Transbordo en Moscú/ Eduardo Mendoza. Barcelona: Seix Barral, 2021

Eduardo Mendoza és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1943. És un escriptor amb una amplia trajectòria, que ha guanyat premis tan importants com el Premi Planeta, Premi Nacional de Cultura de Catalunya i Premi Cervantes.

Transbordo en Moscú és el llibre que tanca la trilogia de les tres lleis del moviment, que va començar amb El rey recibe i va seguir amb El negociado del Ying y del Yang. La novel·la comença quan Rufo Batalla es casa amb Carol, una noia pertanyent a una família adinerada barcelonina. A partir d’ aquí sense planejar-ho Rufo viatjarà per Londres, Polonia,  Suïssa, Nova York, París, Viena, Venecia i Moscú. En el estil humorístic i esbojarrat de Mendoza es tracta el tema del fracàs dels règims socialistes d’ Europa oriental i la situació del món a finals del segle XX.

El districte barceloní que més surt a la novel·la és Sarrià-Sant Gervasi i també tenen protagonisme Ciutat Vella i Eixample i hi ha mencions a Les Corts i Sants.

Finalment,   us oferim un fragment del llibre:

“ En 1992, hasta el inicio de los Juegos Olímpicos, raro era el día en que las autoridades no inauguraban algo en Barcelona: si no era una instalación deportiva, era una plaza, o una escultura estrambòtica, o un parque con arbolitos escuálidos, o unas viviendas en mitad de un descampado. Los barceloneses iban de un lado a otro, contagiados del frenesí oficial, y de todo opinaban y sobre todo pontificaban, a favor o en contra, con gravedad de propietario que sopesa la rentabilidad de su desembolso. Como la mayoría de de las innovacions estaban en zonas periféricas o en lugares por donde antes no pasaba casi nadie, el centro de la Ciudad no parecía afectado por los cambios, por lo que algunos se preguntaban si tanto ajetreo y tanto gasto servirían para algo una vez concluida la fiesta.”

 transbordomoscu

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.