Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir…. Contra l’aparador

15 octubre 2021 Sense Comentaris

Contra l’aparador/Marc Moreno. Barcelona: Llibres del Delicte, 2015.

Marc Moreno és un periodista, editor i escriptor nascut a Barcelona l’any 1977. Com a periodista col·labora amb els suplements de La Vanguardia i la revista Lonely Planet. Com a editor, gestiona l’editorial Llibres del delicte, especialitzada en publicar autors de novel·la negra en llengua catalana. Com a escriptor, ha escrit varies novel·les negres i va guanyar el premi Crims de Tinta amb la novel·la Temps de rates.

Contra l’ aparador és la cinquena novel·la de l’autor. Oscar és un noi que està patint la malaltia del seu fill i a més discuteix constantment amb el metge encarregat del cas, el doctor Gutiérrez Segura. Quan desapareix el fill del metge, aquest culpa a l’ Oscar. Per altra banda, David, el germà de l’ Oscar rep la notícia que serà pare i Fani, la seva núvia li exigeix que guanyi diners per mantenir la família. De sobte, David té un pla en el qual vol involucrar els seus amics: encastar un cotxe contra una joieria per robar-la. Es tracta d’ una novel·la negra en la qual uns personatges desesperats prendran decisions que condicionaran el seu futur.

La trama de la novel·la es desenvolupa bàsicament a Sant Martí, i en concret al barri de La Verneda, però també a Horta-Guinardó, Eixample i Bon Pastor.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“El pis on la Fani viu amb el pare, la mare, els avis, la Vane, que és la germana gran i que no  va durar ni tres mesos convivint amb el que la va deixar prenyada, el seu fill d’any i mig, i els bessons, que tenen tretze anys i que van arribar de penal amb molts anys de diferència entre la Vane, la Fani i ells, no té més de vuitanta metres. No és el típic pis petit de La Verneda, aquest és bastant més ampli que la mitjana del barri, però ficar vuit persones i un nadó en quatre habitacions és una equació on la x sempre acaba representant falta d’espai i convertint-se en discussions.”

 

 Contraaparador

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.