Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Carrer Marsala

3 setembre 2021 Sense Comentaris

Carrer Marsala/ Miquel Bauçà. Barcelona: Empúries, 2005

Miquel Bauçà és un poeta i escriptor en llengua catalana que va néixer a Felanitx l’any 1940 i va morir a Barcelona l’any 2004.  A finals de la dècada dels 50 ell amb els seus amics Joan Julià Maimó, Josep Grimalt i Joan Manresa van fundar un grup d’escriptors a Felanitx. Bauçà estava influenciat per Blai Bonet. Als 20 anys es va traslladar a Barcelona.  Va estudiar Filosofia i Literatura. Es va recloure al seu apartament de Barcelona on va ser trobat mort pels Mossos d’Esquadra.

Carrer Marsala va ser la seva primera obra en prosa. Es tracta d’ un monoleg curt en el qual un personatge el segon  cognom del qual és Rogerio ens parla de diferents temes com dones, sexe, guerres, critiques a l’ Ajuntament i altres qüestions sense que tinguin molta connexió els uns als altres. És un exemple de prosa experimental.

Al monòleg hi ha mencions a indrets de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Deixem-ho així. D’alguna forma, l’aterratge ha estat dolç. Sí. Amb el meu montgolfier sempre ocorre el mateix: s’alça més amunt de l’avinguda Pearson i aterra bla per les xemeneies del Besós. El públic espetega i crida d’entusiasme. La nena del carrer Topazi surt del terrat. Les dones fetes sospiren. Són les dotze. Els homes miren els panys. D’altres pensen anar a l’espectable Molière. Això vol dir que som a començament de temporada (…).”

carrerMarsala

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.