Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la negra, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Sombras del Turó

6 agost 2021 Sense Comentaris

Sombras del Turó/ Andrés Martínez Gil.  Madrid: Edición Personal, 2008

Andrés Martínez Gil és enginyer tècnic en Química i llicenciat en Ciències Empresarials nascut a Barcelona l’any 1956. Ha cursat estudis de Narrativa i Novel·la en l’Ateneu Barcelonés. Ha publicat el llibre Sitjana i el llibre de contes Sombras del Turó.

Sombras del Turó és un conjunt de contes que tenen como nexe d’unió la seva ubicació en el barri del Turó de la Peira. Dins d’aquest llibre trobarem contes realistes, de misteri i fantàstics, escenaris com el parc del Turó de la Peira, el Manicomi de la Santa Creu i esdeveniments com rencilles a la Guerra Civil, la postguerra, una revetlla de Sant Joan i la nevada del 62. A més al llibre hi ha nois que troben un mapa, noi que té una relació amb una “femme fatale” i objectes que causen accidents

Finalment, us oferim un fragment del llibre, que correspon al conte “El aspa”:

“ Cada barrio tenía varias fallas en función de los solares o zonas donde poderlas quemar. Nosotros montábamos la del muro de la calle Montmajor, en su cruce con Montsant. Era una de las más grandes del Turó de la Peira; el espacio disponible lo permitía y quedava lejos de edificios, árboles y cables que puedieran arder accidentalment. Además, podia verse desde la calle que quedava en un nivel elevado cuatro o cinco metros con relación al suelo del barranco, y disponía de una valla de piedra que le daba protección.”

SombrasTuro

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.