Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: El harén del Tibidabo, d’Andreu Martín

13 agost 2021 Sense Comentaris

harenEl harén del Tibidabo / Andreu Martín.- Barcelona: Alrevés, 2018.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) és dels nostres escriptors més prolífics de l’actualitat, a més a més amb una certa tirada cap al gènere negre, no pas de manera exclusiva però sí significativament. Va agafar el relleu d’escriptors com Pedrolo que va fer molt per normalitzar un gènere amb poca presència en català. Almenys si parlem d’obra original, les traduccions al català sí que funcionaven i bé, però costava que els nostres autors es decidissin a introduir-se en un gènere considerat menor per bona part de la crítica. Amb els anys aquesta tendència i aquesta valoració ha anat canviant, en part gràcies a autors que han treballat el gènere amb talent, ganes i bones històries, com aquesta. Una història que parteix del Harén, un prostíbul de luxe al Tibidabo en el recorregut del tramvia blau, un lloc que és una crida per l’acció i l’intriga, i assassinats i tot allò que s’amaga i es tapa amb luxes i oripells.

Maragda vino a buscarme a las puertas de la Sala Húmeda. Había interrumpido su trabajo y bajaba, encantadora, apenas vestida con tanga y sujetador de color rojo, licra y encaje. Era menuda pero abundante, de las más sexis del catálogo, nariz un poco aguileña, cabellera oscura y una combinación de mirada y sonrisa tan enigmáticas como prometedoras. Solo ella sabía cómo ayudarme en la depresión. Enseguida vio que no me aguantaba en pie y me sirvió de apoyo hasta el interior de aquella sala amplia, de paredes de pizarra negra, con piscina, jacuzzi y una lluvia continua, tibia y relajante.

Old_tram_at_Barcelona_AlfvanBeem. Viq_1_630x630

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.