Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Els ulls dels homes mentiders

2 juliol 2021 Sense Comentaris

Els ulls del homes mentiders/ Jordi Coca. Barcelona: Comanegra, 2018

Jordi Coca és Doctor en Arts Escèniques, escriptor i dramaturg nascut a Barcelona l’any 1947. Té una àmplia obra literària, amb la qual ha guanyat molts premis, entre els quals destaquem el Premi Josep Pla, el Premi de la Crítica Catalana, el Premi Ciutat de Palma i el Premi Sant Jordi de Novel·la. La seva obra ha estat traduïda a altres idiomes.

Els ulls dels homes mentiders és la seva darrera novel·la. El protagonista de la història és Ernest, un estudiant que durant la dictadura de Franco ha hagut de fugir a França. Des d’ allà farà un repàs a la seva vida a Barcelona. El seu pare és un metge que no vol tenir problemes amb el règim de Franco i la seva mare té relacions amb les classes altes de la ciutat. Quan Ernest entra a la Universitat es relaciona amb gent vinculada a la lluita antifranquista.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a l’Eixample, però també hi ha mencions a Sant Martí, Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris  i a altres districtes de Barcelona.

Finalment, us oferim un petit tast de la novel·la:

“A la mare li agradava, i suposo que li agrada, Barcelona. Tot i no ser París, s’hi organitzen exposicions i conferències. En un moment determinat, podies anar a veure Mary Poppins al Coliseum i a un altre cinema hi feien un documental francès sobre la Segona Guerra Mundial. Un diumenge al matí es va fer un recital de cançó catalana al teatre Romea, però la Montse i jo  vam veure al Central  Qué noche la de aquel día, protagonitzada pels Beatles, ja que no vam assistir al concert de la Monumental… De tant en tant, els pares anaven al Liceu o al Palau de la Música, o bé sortien a sopar amb la senyora de Sant Gervasi, o amb els senyors del passeig de Gràcia… (…)”

 

ullshomesmentiders

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.