Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: María Eloy-García (3a part)

10 març 2011 Sense Comentaris

Continuem parlant de María Eloy-García. A la poesia d’aquesta poetessa trobem referents urbans quotidians, petits objectes, propers (com electrodomèstics), d’àrees populars, que donen peu a l’expressió lírica en to intimista. També ens transporta a espais reduïts (cambres d’un pis) i introdueix termes econòmics. Amb tot això aconsegueix crear impacte i sorpresa al poetitzar elements que no eren poetitzables.

María Eloy-García a més sap que la figura comú, o normativa o tradicional, del poeta no li serveix i ens adverteix de que “el poeta es una moda delirante y en alza/ que pierde románticamente sus puntos/ en el bosque de los precios al consumo/ y es justo aquí y entonces que pierde el interés”.

A la nostra biblioteca hi trobaràs la poesia de María Eloy-García:

Cuánto dura cuanto. Almería: El Gaviero, 2007

María Eloy García. Málaga: Litoral, 2004

Metafísica del trapo. Madrid: Torremozas, 2001

Recursos webs sobre María Eloy-García:

Videos de l’autora

Bloc de l’autora

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.