Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El forat

18 juny 2021 Sense Comentaris

El forat/ Jordi Amor. Barcelona: L’altra, 2016.

Jordi Amor és un escriptor i professor de català que va néixer  a Barcelona l’any 1982. Es Llicenciat en Humanitats i ha treballat com a guia turístic, cambrer, traductor per a la UEFA, bibliotecari i professor de català a Argèntina. L’any 2016 va guanyar el premi Documenta amb la seva primera novel·la El forat.

El protagonista del llibre és un jove que viu la separació dels seus pares, el trencament de l’amistat amb Pol, amb el qual composava música, i el compromís de regar les plantes i cuidar els gats a la casa de Barni, un amic que marxa de viatge al Sud-Est asiàtic. Posteriorment, coneix la K. , una noia suïssa amb la qual comença una estranya relació. Crida l’atenció que la novel·la està escrita sense majúscules i l’abundant ús de parèntesis.

L’acció de la novel·la transcorre als Districtes de Les Corts, Sants, Ciutat Vella i Eixample.

Finalment, us oferim un tast de la novel·la:

“els omple i s’atura un moment per mirar el cel, per mirar al seu voltant. el cel és d’una inmensitat i una rotunditat com no ho és a les corts, d’un blau pictòric, net, llis, sense cap núvol ni pertorbació ni taca ni irregularitat, ocupa (tranquil·lament) 140 graus del seu camp visual i la sonoritat de l’ambient també és totalment diferent, no és que hagi silenci, és que no se senten cotxes, ni botzines, ni trepanadores, ni persianes ni rugits; insectes volant, passejant per l’aire benigne (zumzeigs mixtes, variats), ocells molt comunicatius, fulles que es mouen, un avió distant; és barcelona però és un altre món (que no és el seu) i (per un moment) sent i creu que allà pot ser feliç, que aquest pot ser un bon estiu, que en aquesta casa tot pot ser vacances, que ha trobat un oasi en el desert deshidratador d’ aquest d’aquest any tan sufocant, abrasador. “

forat

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.