Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Manos sucias

4 juny 2021 Sense Comentaris

Manos sucias/ Carlos Quílez. Barcelona: Alrevés, 2014

Carlos Quílez és un escriptor i periodista nascut a Montcada i Reixach l’any  1966. Com a periodista, ha treballat per la cadena SER i per la revista Economia Digital. Actualment col·labora amb els diaris digitals Crónica Global i El taquígrafo, en el programa de radio Por fin no es lunes de Onda Cero i a la cadena de televisió La Sexta. Va ser Director d’ Anàlisi de l’Oficina Antifrau de Catalunya entre 2009 i 2014. Com a escriptor ha publicat déu llibres i ha guanyat el Premi Crims de Tinta ( 2009) per La sol·litud de Patrícia i el Premi Rodolfo Walsh (2009) per seu llibre Mala vida.

Manos sucias és una novel·la publicada l’any 2014. La novel·la comença quan l’Inspector dels Mossos d’ Esquadra Andreu García es presenta davant de la Fiscalia Especial contra la Delinqüència Econòmica i la Corrupció per comentar amb el fiscal Santos Javier Ridruejo com va descobrir un tema de malversació de fons de l’ alcalde de Vilavella, que està vinculat amb temes de corrupció que impliquen al partit del govern i a la màfia rusa. Per altra banda, hi ha una sèrie de assalts a domicilis que en un principi s’ atribueixen a una banda criminal albano-kosovar, però no tot és el que sembla.

La trama de la novel·la trasncorre als districtes de Ciutat Vella i Eixample. També hi ha mencions als Districtes de Les Corts, Sarrià i Gràcia.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“Manuel Montoya Clemente, alias el Rioja. Setenta años. Gitano, pero de los impuros. Ladrón y estafador con más de veinte detencions y nueve entradas en prisión, la mayoría por pequeños robos o estafas de poca monta. Hijo y vecino del barrio Chino de Barcelona. Autodidacta, bisexual con tendència a los/las jovencitas y alcohólico convencido.

Por las mañanas se lo podia encontrar en el bar La Antigua Casa del Jamón Canario, de la calle la Mercè de Barcelona, un lugar cercano al Puerto y transitado por turistas despistados y por tipos tan desarraigados como el mismo. Allí, el contrabando, la picaresca y la estafa conviven la mar de a gusto casi desde que desembarcó el primer barco en la Ciudad condal.”

 

manos-sucias-carlos-quilez

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.