Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Canya o mitjana

21 maig 2021 Sense Comentaris

Canya o mitjana/ Ramon Solé i Carles Serrat. Barcelona: La Magrana, 2016

Ramón Solé (1953) és un guitarrista i regenta el bar Casa Almirall mentre que Carles Serrat (1961) és periodista. Canya o mitjana és la seva primera novel·la i junts han escrit també la novel·la El fill de la Lola.

Ricard és un jove tortosí, que un dia rep una carta del seu amic Ambdós Sengles, el qual li invita a treballar al bar Kosta, situat al Raval barceloní. Allà Ricard coneixerà gent peculiar com El Cholo, l’altre cambrer que treballa al bar; Mara, la dona del seu amic pel qual se sent atret sexualment; Paloma, una noia amb qui comença una relació; Tigre,el germà de Paloma; Alfons Esquerre, un poeta una mica pesat. Encara que el pitjor es que es veurà implicat en una guerra entre el clan dels Ustavich i una banda coneguda com els càtars.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment al Districte de Ciutat Vella, tot i que hi ha mencions als districtes de Sants-Montjuïc, Sant Martí, Sarrià, Gràcia i Horta-Guinardó.

Finalment, us oferim un petit fragment del llibre:

« El bar encara és tancat, i això que ja són les set de la tarda. Al carrer hi ha molt ambient, però el barri és més miserable del que m’esperava. El Raval, li diuen. Els carrers són estrets i bruts i les cases són velles i despintades. Hi ha molts negres,dones parlant, desocupats escurant-se les dents i passa un cotxe de policia cada dos per tres.»

canyamitjana

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.