Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Olvido García Valdés a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

25 maig 2021 Sense Comentaris

El proper dimecres 2 de juny, i dins del “NUDO, Festival de poesía desatada”, Olvido García Valdés, aquesta escriptora asturiana coneguda especialment per la seva obra poètica, conversarà amb l’organitzadora del Festival, la sempre animosa Carmen Berasategui, i ens amenitzarà el vespre recitant algun dels seus versos.

Olvido va rebre el Premio Nacional de poesía del 2006 pel seu llibre Y todos estábamos vivos. I, entre altres coses, va ser Directora General del Llibre i Foment de la Lectura (de juliol del 2018 fins a l’octubre del 2019).

Aquesta gran poeta va publicar una antologia el 2008, En esa polilla que delante de mí revolotea. Poesía reunida (1982-2008), encara que després ha publicat altres poemaris com Lo solo del animal (2012), Confía en la gracia (Tusquets, Barcelona, 2020) i una antologia més recent dentro del animal la voz –Antología 1982-2012– (Editorial Cátedra, Letras Hispánicas, Madrid, 2020). La seva obra té repercussió internacional ja que s’ha traduït al francès, anglès italià, polac i suec.

L’Olvido no sols es dedica a la poesia, també fa grans traduccions, per exemple va traduir a Pier Paolo Pasolini (La religión de mi tiempo), l’antologia de l’Anna Ajmátova i Marina Tsvetáieva El canto y la ceniza, entre d’altres.

Fora de la poesia també ha escrit assaig (Teresa de Jesús) i altres assaigs de reflexió literària, i alguns texts de catàlegs d’arts plàstiques.

Un plaer tenir-la de convidada a la nostra biblioteca.

Per inscriure’s a l’acte cliqueu aquí.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.