Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, Etapes, Itineraris literaris, Novetat

Passejant per Barcelona amb Hans Christian Andersen. Etapa 0

2 abril 2021 Sense Comentaris

E805C09A-4169-4F02-A923-03620E985FF8 El 4 de setembre de 1862, Hans Christian Andersen arribava a Espanya travessant la frontera per La Jonquera. Tenia 58 anys i ja era famós a tot Europa gràcies a la traducció dels seus contes en diferents idiomes. Espanya era una obsessió per a l’escriptor danès d’ençà que l’any 1808, la Divisió del Nord espanyola desembarcà a Odense, lloc de naixement d’Andersen, enviada per ordre de Napoleó per lluitar contra Suècia. El record de la simpatia dels soldats espanyols va acompanyar Andersen tota la vida.

Gràcies a la lectura de Viaje por España, el relat de la seva estada de quasi quatre mesos, podem seguir l’autor per Barcelona, el País Valencià, Múrcia, Andalusia, Madrid, Toledo, Burgos i Biarritz.
Per realitzar aquesta ruta literària ens hem centrat en el capítol dedicat a la ciutat de Barcelona, que seguirem durant el mes d’abril, però us recomanem que llegiu tot l’itinerari per l’estat espanyol perquè és molt interessant i entretingut.

Viaje por España / Hans Christian Andersen; traducción del danés, epílogo y notas de Marisa Rey. Madrid: Alianza, 2004. 356 pàgines. ISBN 8420645796.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.