Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El adoquín azul

19 març 2021 Sense Comentaris

El adoquín azul/ Francisco González Ledesma. Palencia: Menoscuarto, 2014

Francisco González Ledesma és  era un advocat, periodista i escriptor nascut a Barcelona l’any 1927 i que va morir l’any 2015. És un autor de novel·la negra amb una àmplia trajectòria, que ha guanyat molts premis, entre els quals destaquem el Premi Planeta amb Crónica sentimental en rojo (1984), Premi Dashiell Hammet amb la novel·la Cinco mujeres y media i la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria periodística i la qualitat de la seva obra literària. És el creador de la saga de novel·les del inspector Méndez.

El adoquín azul és una novel·la curta editada l’any 2002. El protagonista del llibre és Montero, que és un poeta a la Barcelona de postguerra. Un dia un amic seu es detingut i quan la policia l’intenta arrestar és ferit, però rep l’ajut d’ Ana, que resulta ser la dona d’un cap de policia encarregat de la repressió política.

La novel·la es desenvolupa principalment entre Ciutat Vella i l’Eixample.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Montero solía decir, es verdad, que aquella había sido una época irrepetible, y que él había tenido la oportunidad de vivir una Barcelona caòtica, convulsa, sucia, viciosa y , por lo tanto, fascinante: fueron, siempre según Montero, tiempos de grandes iniciatives, desde la Mancomunitat al Institut d’ Estudis Catalans, desde Puig i Cadafalch a Pau Casals, desde la Sagrada Familia a “Madam Petit”. No creas, sin embargo, que Montero fue un cínico al unir coses tan dispares. Él amaba aquella Barcelona en su infinita variedad, su lucha, su imaginación y su pestilència(…)”

adoquin

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.