Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. El millor lloc del món

12 març 2021 Sense Comentaris

El millor lloc del món. Rosa Cullell. Badalona: Ara llibres, 2011

Rosa Cullell és una periodista i dirigent empresarial nascuda a Barcelona l’any 1958. És Llicenciada en Ciències de la Informació en la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Alta Direcció en l’ IESE. Ha treballat a Mundo Diario, BBC, TVE Catalunya i El País. Ha estat directora executiva adjunta de La Caixa, directora general del Liceu, directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i consellera delegada del grup de comunicació portuguès Media Capital. El millor món del lloc és la seva primera novel·la.

Es tracta d’una història familiar que transcorre entre els anys 60 i l’any 2011. La protagonista és Rosa, una dona que treballa en un banc i practica balls de sal. Al seu voltant es conta la història de varis personatges de forma no lineal: el seu besavi, obsessionat amb El Molino; Francisco, l’ Asturià, que és la parella de ball de Rosa i es abandonat per la seva dona Marianne, i altres membres de la família, que fan front els seus problemes.

La Barcelona que surt a la novel·la és la dels districtes de l’Eixample, Sant Martí, Ciutat Vella, Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Montjuïc i Gràcia.

Finalment, us oferim un petit tast del llibre:

“ El portal feia olor de pedra humida. Abans d’arribar a la garita del porter es travessava un pati enllosat on aparcaven el cotxe els propietaris de Casp 46. En aquell edifici, al quart primera, hi havia el millor lloc del món. L’ascensor no anava gaire ràpid, però era bonic, amb garlandes de flors sobre el vidre plomat de les portes. Fins i tot tenia un banc de vellut vermell. Eren sis pisos, perquè calia passar per l’entresòl i el principal, l’únic que tenia un mirador que donava al carrer. Al millor lloc del món hi vivia  la Lola. D’allà, a la meva àvia no la trauria “ni la Guardia Civil”.

millorlloc

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.