Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Cèlia Suñol

8 març 2021 Sense Comentaris

  Dimarts 9 de març a les 18:30 tindrà lloc una nova trobada virtual, en la qual comentarem dos relats de Cèlia Suñol.

Cèlia Suñol és una escriptora que va néixer a Barcelona l’any 1899 i va morir el 1986. Provenia d’una família benestant. Quan era jova es relacionava amb el grup d’intel·lectuals Colla de Sabadell, especialment Joan Oliver i els germans Trabal. El 1921 va patir tuberculosi i va anar a Suïssa  per curar-se. Allà va conèixer Haj Hansen, amb el qual es va casar a Dinamarca. La parella torna a Catalunya, on van tenir un fill, Antoni. El 1929 va morir Hansen. Anys després es va casar amb Joaquim Figuerola, amb el qual va tenir una filla, Rosa. Durant la Segona República va treballar a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, però amb el franquisme va haver de fer front a dificultats econòmiques, que es van agreujar amb la mort de Figuerola i més als anys 60 quan es va quedar cega. Va guanyar la primera edició del Premi Joanot Martorell amb la seva novel·la Primera part.

El bar i El nadal de Pablo Nogales van ser obres censurades que no es van publicar fins el 2019. El bar és la història d’ Isabel, una noia que al morir els seus pares entra a treballar al bar de la seva tia, que està prop del port. A partir de la gent que entra en el bar l’autora ens mostra la societat del moment. El Nadal de Pablo Nogales està protagonitzada per un noi que viu a les barraques i tracta de guanyar-se la vida pidolant. Ambdues obres reflectien una realitat que el règim franquista volia ocultar.

La trobada serà oberta a tothom que vulgui participar. És una possibilitat de parlar d’una autora desconeguda, però molt interessant o de si algun cop us heu plantejat formar part d’un Club de lectura descobrir la seva dinàmica.

L’enllaç per accedir mitjançant Zoom és el següent:

 

Unirse a la reunión Zoom

https://us02web.zoom.us/j/84585012391?pwd=Ym01VmJHNktScFhKaTc0YjBTSjZhdz09

ID de reunión: 845 8501 2391

Código de acceso: 774395

Com sempre, us desitgem una feliç lectura i us animem a participar en el Club i descobrir aspectes de Barcelona mitjançant les novel·les.

Ce--lia-Sun--ol

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.