Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir… Secundaris

12 febrer 2021 Sense Comentaris

Secundaris/ Núria Cadenes. Barcelona: Comanegra, 2018

Núria Cadenes és periodista, escriptora i política nascuda a Barcelona l’any 1970. Va estar condemnada a presó acusada de participar en un atemptat frustrat de Terra lliura. Va estudiar Història a la presó. En sortir de la presó va treballar com a traductora i es va traslladar a València on va treballar a la revista El Temps i a Acció Cultural del País Valencià. Com a escriptora, ha publicat 10 obres i va guanyar el Premi Crims de Tinta del 2016 amb la novel·la Tota la veritat i el Premi a la Millor Novel·la del Festival València Negra per la novel·la Guillem.

Secundaris ens narra una històrai de gent que viu al Turó de la Peira als anys 90. Sergi és un jove que viu de llegir a una dona enferma que està a l’Hospital Clínic. Un dia mata a un vell i té un maletí ple de diners. Amb això pensa marxar del barri, però abans vol complir una promesa que va fer a Conxi, una amiga que és a la presó.

La novel·la bàsicament es desenvolupa a Nou Barris, encara que també hi surten llocs de Sants, Sant Martí, Sant Andreu i Eixample.

Finalment, us oferim un petit fragment de la novel·la:

“El primer que hauria de fer és comprar-se una moto.

I aparcar-la lluny del Turó. Lluny de Nou Barris, que és un puto cop de puny i de seguida ho sabria tothom i mirariem amb cara de preguntar què passa, Serguei, i no hauria manera humana d’ explicar-ho sense dir que he matat un vell, que no sé ni com collons es deia però l’he matat i ara tinc no sé quanta pasta sota el llit i cap remordiment.”

Secundaris

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.