Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Cazeneuve i la revenja dels desvalguts

29 gener 2021 Sense Comentaris

Cazeneuve i la revenja dels desvalguts/Oriol Molas i Ferran Grau. Barcelona: Capital Books, 2018

 Oriol Molas és un escriptor i treballador al món editorial  i llicenciat en Filologia Catalana nascut a Camprodon l’any 1968. mentre que Ferran Grau és un periodista i guionista de televisió nascut a Lleida l’any 1982, que a banda de la saga de Cazeneuve, ha publicat les novel·les Dues cicatrius i L’hivern del coiot. Ambdos autors han unit el seu talent per escriure novel·les protagonitzades per Enric Cazeneuve, personatge que va existir a la realitat, la primera de les quals és Cazeneuve i la revolta dels desvalguts.

La història comença quan Cazeneuve marxa de París per tornar a Barcelona per viure a un pis del carrer Balmes, que ha heretat de la seva àvia. Ell es retrobarà amb el seu amic Cinto Brescó, que treballa a La Vanguardia  i l’ajudarà a resoldre el misteri d’una sèrie d’assassinats, que s’estan produint a diferents llocs de la ciutat i que tot i semblar inconnexos tenen un nexe en comú. És una novel·la negra ambientada a la Barcelona de 1909 que té com a rerefons la Setmana Tràgica.

Els escenaris de la novel·la són als Districtes de Ciutat Vella i l’ Eixample i també hi ha mencions a indrets de Sants-Montjuïc, Sarrià, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí.

Finalment, us oferim un fragment de la novel·la:

“Barcelona era una ciutat que bullia de gent que anava i venia; a peu, en bicicleta, entre els tramvies, les tartanes i els carros de traginers carregats amb botes i bocois, i els landós i els altres carruatges per a senyors; gent amb carretons, minyones amb còfia i davantal blanc, nens amb els morros bruts i policies amb les mans al darrere. Tot això barrejat amb els cops secs i rítmics de les ferradures dels animals repicant contra les llambordes i la mateixa pudor de merda de cavall que feia París”

 

CznvRevenjaDesvalguts

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.