Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Espai Barcelona, General, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana llegir…. La Barcelona inquietant i les seves històries terrorífiques

22 gener 2021 Sense Comentaris

La Barcelona inquietant i les seves històries terrorífiques/ Joan de Déu Prats. Barcelona: Angle,2016

Joan de Déu Prats va néixer el 1962. Va estudiar Periodisme i és escriptor.Ha publicat més de 100 llibres per nens, joves i adults. Ha fet adaptacions d’operes a contes infantils, de contes clàssics a obres de teatre i traduccions de castellà a català.  Ha col·laborat amb les revistes El Drall, El Triàngle, El Jueves, La Puta Mili, Humor a tope, Zipi-Zape, Cavall Fort i Tretzevents i en els diaris Avui, El Periódico, La Vanguardia i El Mundo. També ha treballat com a guionista per a sèries i programes de TVE, Telecinco i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

La Barcelona inquietant i les seves històries terrorífiques és un llibre que vol retratar la cara sinistra de la Ciutat Comtal. El llibre s’articula en base a 19 capítols on l’autor dona unes pinzellades sobre llocs, successos, personatges i històries terribles. Així trobarem destrosses causades pels fenòmens meteorològics, animals salvatges, presons, cementiris, barraques, botxins, assassins i torturadors. Tot i que no es tracta d’un llibre exhaustiu, però ens dona pistes sobre la història fosca de Barcelona. El text ve acompanyat d’unes il·lustracions de Guillermo Capacés.

Finalment, us oferim un fragment del llibre:

“Durant molt de temps, la gent pensava que les ànimes dels penjats vagaven gemegant per la Creu Coberta. Com que feia angúnia viure allà on el botxí tenia l’oficina, on executava les seves víctimes, es va construir un mercat a l’esplanada davant del portal de Sant Antoni. Possiblement, també es decidí de plantar la plaça de toros a l’antic coll dels Inforcats per evitar maldecaps amb els espectres dels penjats. És clar que a hores d’ara, mentre la gent compra gofres, gelats oun jersei, o es posa unes ulleres de 3D per anar al cinema al centre comercial Les Arenes, pot topar-se de sorpresa amb el fantasma d’un brau de 500 quilos amb l’esquena plena de banderilles.”

Barcelona inquietant

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.