Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, General, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… Sin causa aparente, d’ Empar Fernández

15 gener 2021 Sense Comentaris

Sin causa aparente/Empar Fernández. Barcelona: Plataforma, 2011

Empar Fernández és una escriptora, columnista de premsa i professora d’ història catalana nascuda a Barcelona l’any 1962. És Llicenciada en Psicologia Clínica i en Història Comtemporània. Actualment és professora en un institut de secundària de Sant Feliu de Llobregat. Té una amplia obra, en la qual principalment destaca el gènere negre.

Sin causa aparente és una novel·la publicada el 2011. La història comença quan un matí que Matías va cap a casa amb el seu fill, i rep la notícia, que Raquel, la seva dona s’ha suïcidat. Aparentment no hi ha cap motiu pel suïcidi, perquè ella vivia una vida normal i no semblava que tingués depressió ni cap altre problema greu. Al cap d’un temps Matías detecta problemes econòmics i la trucada d’una amiga de la seva dona li posarà en la pista dels motius del suïcidi. La investigació cau en mans d’Enric Nasarre, un policia expert que tracta de resoldre el cas.

La trama de la novel·la es desenvolupa principalment a l’Eixample i Nou Barris i hi ha mencions a Ciutat Vella, Les Corts, Sarrià, Gràcia i Horta-Guinardó.

Finalment, us reproduïm un fragment del llibre:

“ Raúl no podía tardar, era de los pocos amigos que, como Matías, había decidido no abandonar el barrio. Continuaba viviendo en su misma calle, el Paseo Fabra i Puig –justo allí donde el Turó de la Peira pierde pendiente y autoridad-, en uno de los bloques nuevos varias manzanas más abajo, cerca ya de la Plaza Virrey Amat. Una plaza a la que llaman la de las cerillas porque en el consistorio alguna mente esclarecida autorizó la disposición de algo parecido a un puñado de cerillas gigantes hincadas en distintos grados de inclinación junto a los columpios infantiles.”      

 Sin causa aparente

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.