Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Club de lectura, Còmic, Destacat, Gènere negre, Novel·la barcelonina, Novel·la negra, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Tatuaje i La soledad del mánager, els còmics!

8 gener 2021 Sense Comentaris

tatuajeTatuaje / Manuel Vázquez Montalbán; Hernán Migoya; Bartomeu Seguí.- Barcelona: Norma, 2017.

La soledad del mánager /  Manuel Vázquez Montalbán; Hernán Migoya; Bartomeu Seguí.- Barcelona: Norma, 2019.

És poc explicable, i bastant imperdonable, que l’immortal personatge per Manuel Vázquez Montalbán, el detectiu Pepe Carvalho, no tingués una versió en còmic. Carvalho ha estat adaptat al cinema i la televisió,  amb resultats opinables, però s’havia mantingut allunyat de les vinyetes del novè art… fins fa poc.

Algú va tenir la feliç idea de presentar Hernán Migoya i Daniel Vázquez (fill de Manuel Vázquez Montalbán) i aquí es va posar en marxa tot, una idea, un projecte i una editorial interessada, només faltava trobar algú per portar la part gràfica de tot plegat. L’editorial semblava encallada en aquest punt de no trobar dibuixant, fins que el propi Hernán va suggerir el nom de Bartomeu Seguí… I ara sí, la resta és història.

Una història que de moment té dos àlbums publicats corresponents a les dues primeres novel·les de Carvalho segons el canon (normalment es descarta Yo maté a Kennedy per ser molt experimental i es considera que Carvalho neix amb Tatuaje), Tatuaje i La soledad del mánager. Són els primers passos de Carvalho en un Barcelona que ben just encara la transició i que ja té en el desengany àcrata de Carvalho un dels ingredients característics d’aquella època. Una actitud que el guionista considera que s’escau força amb la de “Manolo”.

Dues novel·les, dues històries de l’univers “carvalhià”, dues molt bones raons per acostar-nos al detectiu i a la seva Barcelona, i a més a més el preludi pel següent àlbum que serà Los mares del sur! Al club de lectura de còmics de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé van tenir oportunitat de parlar amb els responsables del còmic, Hernán Migoya i Bartomeu Seguí, podeu llegir-ho en aquesta entrada al Bibarnabloc que té un enllaç al video, si voleu anar directes al video aquest és l’enllaç.

tatuaje00

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.