Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Itinerari literari. Les històries naturals. Etapa 8

14 desembre 2020 Sense Comentaris

cuatronaciones2“Es pensà en la fonda de Les Quatre Nacions com la més adequada i més moderna, encara que no eren particularment satisfactoris els serveis d’hoteleria a Barcelona, en aquell temps, i Francesc Avinyó i Barba, el físic, que era, a més, estampador d’indianes al Poble Nou, afirmà que pagaria un refresc, a l’arribada dels viatgers, al cafè del Perú.”

La fonda de Les Quatre Nacions, actualment Hotel Cuatro Naciones, és l’hotel més antic de la ciutat i fins al 1900 va ser el més luxós. La història de l’establiment es remunta al 1706 com un petit restaurant que es va anar ampliant. L’edifici actual data de l’any 1849 i és obra de l’arquitecte Francesc D. Molina. L’antic hotel estava connectat amb altres hotels del barri i amb el port a través de passadissos. Va estrenar un dels primers ascensors de la ciutat. Entre molts dels personatges famosos que va allotjar s’hi troben la parella formada per Frederic Chopin i George Sand. La salut del pianista havia empitjorat a causa de la tuberculosi i l’hotel va afegir a la factura de l’allotjament el cost de  cremar el seu llit.

Us recomanem que mireu el capítol que li van dedicar al programa “Va passar aquí” de Betevé: https://beteve.cat/va-passar-aqui/hotel-cuatro-naciones-famosos/

cuatronaciones3

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.